Sopa de verdures i bok choy

Pak Choy, també coneguda com a col xinesa i com la verdura amb menys calories de tot el planeta terra. Ajuda a reduir el risc de contraure càncer i ens aporta altes quantitats de calci, potassi, beta-carotè i vitamina A.

Feia temps que tenia ganes de tastar el Bok Choy, també coneguda com a col xinesa i com la verdura amb menys calories de tot el planeta terra. Per si no la coneixies, ajuda a reduir el risc de contraure càncer i ens aporta altes quantitats de calci, potassi, beta-carotè i vitamina A.

Això si... La pregunta de sempre és... Com el preparo? La forma més ràpida i immediata és a la planxa (o al wok si en tens). Talladet a trossos petits i saltejat amb una mica d'oli i salsa de soja. El pots servir amb una mica de sèsam i ja tens la guarnició perfecta.

A la recepta d'avui, però, te'l presento en una sopa de verdures japonesa que farà feliç a tots els membres de la família que vulguin entrar en calor després d'un dia esgotador.
 

Procediment:
Escalfa el brou de verdures i bull els noodles. Reserva.
Neteja i pela totes les verdures. Talla la ceba a tires, la ceba tendra a rodanxes, la pastanaga a bastonets, els xampinyons a làmines i el bok choy a tires.
Salteja tots els ingredients en una paella gran amb un raig d'oli i un alltre de salsa de soja. Espera 10 minuts a que hagin agafat el color de la salsa de soja i les tiges de la col estiguin toves. Si cal, incorpora més oli i salsa de soja.
Afegeix les verdures a l'olla on has escalfat el caldo i porta'l a ebullició durant 5 minuts.
Prepara els ous poché per separat.
Munta els bols: afegeix els noodles, el caldo amb les verdures i l'ou poché. Al fer-los d'aquesta manera, els noodles o la pasta sobrant no quedarà tova i podràs consumir la sopa el dia següent. Bon profit!

 



Ingredients (de procedència ecològica):




  • 1,2 l. caldo de verdures

  • 250 gr. noodles (o la teva pasta preferida

  • 100 gr. ceba

  • 4 ud. ceba tendra

  • 120 gr. pastanaga

  • 250 gr. xampinyons o xiitake

  • 1 Pak choy

  • Salsa de soja

  • 4 ous





this

Suggeriments:




  • Afegeix una mica de gingebre picat al brou, l'hi donarà un gust especial!

  • Per conservar el sabor característic del Pak choy, salteja'l a part i afegeix-lo a la sopa al moment de servir.


  • Si ets vegà, canvia l'ou per una mica de tofu laminat.


  • Si no ets de sopes, t'animo a preparar les verdures tal com s'indica en la recepta i a acompanyar-les amb una mica d'arròs.


this