La recepta de l’Alba: Pastís cru amb figues

Sabem que menjar fruita i verdura ens ofereix molts beneficis a la salut, però desconeixem com fer-ho correctament.

A vegades, al acabar un àpat ens quedem amb gana, i sovint desitgem postres. Per què?

Doncs perquè aquesta sensació de “buit”  a l’estómac, és la manera que té el nostre organisme de comunicar-te que, tot hi que haguem dinat o sopat a gust, ens falten nutrients.

Si mengem aliments fregits, processats o, simplement cuinats a temperatures majors de 47ºC; es perden 70% dels nutrients dels aliments, del 30% a 50% de les vitamines, els minerals es destrueixen, i els enzims es moren (aquests, la força vital de l’aliment).

Això ens porta a buscar una alternativa que li dóni al nostre organisme el que realment necesita, com ho fa l’alimentació crudivegana (oraw en anglès, sinònim de cru). Aquesta alimentació es caracteritza perquè no inclou aliments escalfats ni cuits (sempre tractats a temperatures inferiors als 40ºC), i engloba llavors, germinats, grans sencers, fruits secs, nous, cols, algues, fruites, hortalisses…).



Ingredients (de procedència ecològica):


L’arròs destinat al sushi s’anomena arròs glutinós”, però no sempre és fàcil d’aconseguir. T’ensenyaré la manera de preparar l’arròs convencional sense complicar-te en buscar productes especials!



  • 280gr. Arròs ecològic Molí d’en Rafalet

  • 55ml vinagre d’arròs

  • 30gr. sucre morè

  • 4 làmines d’alga nori

  • Sal

  • Salsa de soja o tamari per acompanyar.


this

Ingredients (de procedència ecològica):


L’arròs destinat al sushi s’anomena arròs glutinós”, però no sempre és fàcil d’aconseguir. T’ensenyaré la manera de preparar l’arròs convencional sense complicar-te en buscar productes especials!



  • 280gr. Arròs ecològic Molí d’en Rafalet

  • 55ml vinagre d’arròs

  • 30gr. sucre morè

  • 4 làmines d’alga nori

  • Sal

  • Salsa de soja o tamari per acompanyar.


this